Grupa mladih iz Trenta u pratnji glumca i režisera Paola Vićentinija, boraviće u Prijedoru u periodu od 03. do 08. jula s ciljem realizacije treće po redu pozorišne predstave zajedno sa mladima iz Prijedora.

Pozorišna radionica će se realizovati u prostoru JU Centar „Sunce“ u periodu od 09:00 do 16:00 časova počevši od srijede 04. jula.

Nakon realizacije radionice u Prijedoru, u periodu od 20. do 25. avgusta planirano je da radionica bude nastavljena u Trentu, kao i prikazivanje predstave odnosno njenog finalnog proizvoda na više lokacija.

Takođe, na jesen je planirano i prikazivanje predstave pred prijedorskom publikom.

Ovo je treća po redu pozorišna radionica za mlade iz Prijedora čiji je organizator Udruženje Program Prijedor iz Trenta.

Tokom prethodne dvije godine projekta realizovane su dvije pozorišne predstave:„Romeo i Julija“, koja je prikazana u Ljubiji u okviru manifestacije obilježavanja stogodišnjice od osnivanja rudnika željezne rude Ljubija u avgustu mjesecu 2016. godine, kao i prošlogodišnja predstava „Okean“.

Obje predstve su realizovane i prikazane i kod nas i u Italiji.

Cilj radionice je kreativno izražavanje mladih kroz glumu kao instrumenat za upoznavanje i otkrivanje sebe samih, zbližavanje sa drugima, druženje, kao i izražavanje svojih osjećanja i potreba.

Udruženje Program Prijedor